petek, 19. november 2010

Vixi na FB podarja termoforček, ampak…

…ima eno res skromno in nesebično željo v zameno za to. Želim si, da bi horjulčki dosegli čim več ljudi in ob tem posledično našli čim več domov. Pri tem mi lahko pomagate, vsi, ki vam ni vseeno in imate odprt “račun” na Facebook-u. Vem da nagrada ni vredna vreče zlata, ni svetlikajoča in z njo ne boste mogli odplačati obroka kredita, je pa zelo od srca. Nisem navdušena nad rekrutiranjem fanov za komercialne strani, ker to enačim s spamom in ocenjujem, da precej več kot polovica “lajkov” ni preveč iskrenih in jih zadeva sploh ne zanima. Samo ugibam lahko koliko od teh ima zadevo na svojem zidu ugasnjeno in so samo balast v levem stolpcu. Nočem, da ljudje spremljajo vixi zaradi nagrad, vixi se morda ne zna prodati za velik denar, se pa ceni za več kot to.

Rekrutiranje fanov za ZH je pa nekaj drugega in sploh me ne zanima, če koga ne zanima, tako kot nikogar ne zanima, če mene res vsi ustvarjalci na FBju zanimajo. Samo da fotografije varovancev dosežejo čim več ljudi. Če posvojiteljev ni, potem se začne izgubljati smisel.

 

Torej, če si želiš v žreb za termoforček in predvsem, če ti je mar za kosmate rite, skoči na FB stran od vixi pogledat, kaj hočem od tebe.

 

 

 

Stran ZH nima milijon objav na dan, da bi ti težile na zidu. Sproti objavljamo vse novo sprejete z namenom, da jih morda pa le kdo prepozna in najdejo pot nazaj domov. Občasno se horjulčki javijo iz novega doma, kdaj pa kdaj imamo kakšno dobro, včasih kakšno slabo novico, včasih kakšno prošnjo ali zahvalo. Vsake toliko se predstavi kateri od kužkov ali ena od številnih muc. Nič groznega ni “lajkati” zavetišče Horjul.

 

Res je, ni jim hudega gor. Vse imajo kot bi bile lastniške, samo svojega doma ne. Nič pa fer ni, da ravno zaradi tega ostajajo tam. Posvojitev je najvišja oblika pomoči za zavetišče, ne glede na to, kako prav pride tudi vsa druga podpora. Lahko se trudiš do zadnje kapljice moči in jim s prijazno pomočjo donatorjev nudiš vse, dokler inšpektor ne pride z odločbo kjer je navedena številka živali, ki so odveč. Lahko se ti zdrobi srce, a nekje globoko, globoko, globoko v sebi… veš, da ima odločba prav in da večno in v neomejenih količinah ne morejo ostati tam. Smisel jih je rešiti s cest in iz nevzdržnih razmer, jih oskrbeti in jim najti nov dom.

 

kosmatarit_srce1Small

Aneks: Za rekrutiranje sem se odločila samoiniciativno, tako kot se odločam za še nekaj oblik pomoči v okviru tega kar delam in znam, da ne bo kdo pomisli, da imam kaj od tega, razen upanja, da dejansko to pomaga kateremu od mačkov ali psov na hribu.

Za pomoč ljudem, si boste morali sami najti kontakte, če bi pa radi pomagali živalim, vas pa vabim k sodelovanju na božičnih licitacijah na mojpes.net-u

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Hi,

Thanks for sharing this link - but unfortunately it seems to be not working? Does anybody here at vixi-kreativnaraca.blogspot.com have a mirror or another source?


Thanks,
Jules

Anonimni pravi ...

This looks like a website that I should visit more often. Well, atleast now I am a part of it now. I love the internet!
____________________________________________________
Search Engine Optimization