četrtek, 03. junij 2010

Sobica z razgledom

Prav bi mi prišel angel.

 

 

Z Jasno sva v prvem klepetu napletli nekaj v zraku. Nekaj prijetnega, na trenutke prav čarobnega. Ona je pred tem tkala temelje, mešala pravljično malto in barvala strešnike. Čutiti je bilo rožnato in kivi zeleno, malce vijolično, nežno.

 

viladarila

 

Sobice Vile Darile opremljajo razne vile same. Odevajo jih v svoje barve in uporabljajo lastne materiale. Tudi Vixi ima svojo sobico. Večbarvne progaste tapete, srčkasti vzorci, oblačkaste blazine. In balkon, gang s črno kovano ograjo, zavito, trebušasto. Na balkonu so gotovo rože, a jih verjetno  zaliva kdo drug, saj pri Vixi ne bi tako bujno cvetele. Tam, med cvetlicami sedijo angeli in vile, vsaka s svojo skodelico kave in čakajo, da bodo nekomu v življenju pomagale podprti tisti vogal v domu, ki ga sam tisti trenutek ne bo mogel. Srčni angeli s toplimi dlanmi čakajo, da bodo nekomu ogrele srce takrat, ko bo zavel hladen veter. Nekatere čebljajo, nekatere so zamišljene, vse z nasmehi na obrazih.

 

 

Prav bi mi prišel angel a vem, da ne moreš imeti vsega. Imam pa čisto svojo čarobno hiško. Z Jasno bova še naprej pletli drobne niti čarovnij. V kratkem bova oblekli kombinezone, vzeli v roke ta velike čopiče in prepleskali fasado. Skupaj se vedno vse da, hitreje je in bolj zabavno.

 

 

Seveda ste vabljeni da odprete prav vsaka pisana vrata v čarobni vili, Vili Darili. Za vsakimi vrati duša iz cvetja plava, ponuja sanjski čaj v domišljijskih skodelicah s pikami in prodaja drobne delčke sebe. Vsak dan, cel dan.

7 komentarjev:

vesna pravi ...

lepo!

mojca - mka pravi ...

super... naj cveti =)

Sonja pravi ...

Uhh, se bere skoraj kot pesmica. :)
Ja, Vila Darila je prijetna, topla. Jo je luštno obiskat, pa čeprav zgolj na netu. Me veseli, da si tudi ti našla tam svojo sobico.

NatashaMay pravi ...

Kako je tvoje besede vedno luštno brati. :) In nisem vedela, da še kdo pozna izraz "gang". :))) Lepo sobico si našla in ti želim čim več obiskov.

Sonja pravi ...

Nataša, izraz "gank" se učijo otroci v OŠ, ko se učijo o alpskih hišah :)) ne bo šel v pozabo.

Spela pravi ...

Pridna si :)

Helena pravi ...

En angelček je že našel dom v moji ustvarjalni sobi. Krasen je!