sreda, 12. maj 2010

Čisto nič in kar naenkrat maj.

Čuden dan je danes. Nisem prepričana, da obstajajo slabi in dobri dnevi, vsekakor obstajajo čudni.

 

Kot bi se s tleskom prstov zbudila iz omotice, sem danes začutila neko energijo, pa ne ustvarjalno ali spodbudno, le energijo, ki mi slabo vest nabija do neba, kar pa hvalabogu danes ni daleč, ker so oblaki prekleto nizko. Počutim se kot pred kontrolko, roke imam potne in v želodcu kamen. Maj je in jaz ne vem kaj se je dogajalo zadnja, vsaj dva, meseca. Ampak meni se le zdi, da sem ves čas nekaj počela, vem, da nisem imela nobenega časa viška, za popoldansko lenarjenje ali kave ali tisti kino, na katerega sem vmes kar pozabila.

Se mi zdi, da se je začelo malo po novem letu. Zdaj pa bom tole pa onole, pa še tisto in to… In namesto da bi tole in onole, sem s težavo skupaj spravila eno normalno količino ploščic za Iko.

 

In eno malo Mily z Oskarjem, davnega februarja…

 

In enega prav posebnega angela.

 

Sproti jih je nekaj dobilo svoj smisel, ekipa Dom in Stila je tri podarila za zveste FBjevce, pred tem pa so jih še obesili na štrik in naredili krasni fotošuting v naravi. Ploščice so obesili na štrik, ne nagrajencev.

 

Ah seveda! V začetku marca smo naprosili vse (VSE), predvsem pa veterinarje, ki imajo vpliv na svoje stranke, naj preprečujejo prezgodnje nosečnosti. To naprošam tudi jaz vas. Ne samo prezgodnje, vse nenačrtovane in nepremišljene.

 

Cvetka je vmes doktorirala, Mačja hiša pa bo ravnokar imela na razpolago pomladno kolekcijo majčk, zaenkrat Cvetko med cvetkami.

cveti_cveti

 

In skupaj bomo navijali za naše. Spremljajte mačji butik pri Super Čombetu.

trgovinacombe_cveti_fucbal

 

Društvo za zaščito živali Kranj je vmes z nekaj moje pomoči natisnilo svoje prve nasvete v zvezi z vašimi ljubljenčki, z najdenimi, izgubljenimi ali poškodovanimi živalmi ter s prijavljanjem mučenja in zlorab. Luč sveta pa so ugledali tudi nasveti o oskrbi in skrbi za svoje živali ter kratka prestavitev mačjih bolezni. Z malo sreče, vas bo klik na spodnji naslovnici odpeljal na celotni zloženki v PDF obliki. Res da je tole društvo iz Kranja in pokriva tamkajšnjo okolico, a vse napisano velja za celo širno Slovenijo in preko. Vse informacije so koristne vsem nam, razen kontaktnih podatkov društva in območne enote VURSA, ki se razlikujejo po regijah, če niste iz Kranja ali okolice.

 dzzzk_zlozenka_nasveti_naslovka  dzzzk_zlozenka_oskrba_naslovka

Mhm, pa majčke in podlogice za miško… Prav take zloženke ima tudi Pomursko društvo, z nekaj barvnimi in tekstovnimi modifikacijami. Všeč mi je da si punce pomagajo, za isti cilj.

 

Pisala sem mačke in pse meseca iz Horjula. Včasih se zdi, da naletijo na gluha ušesa, a v upanju, da le ne bo večno tako, jih bomo pisali naprej. Ta mesec muc Timijan in razigrana Fifi.

 

Spustila bom mukotrpne tehnične kataloge, za katere imam vsak dan bolj občutek, da jih ne bomo realizirali in prav lahko je bilo vse delo zaman. Vmes sem na novo odkrila kvačko in bombaž, pred kratkim sem celo dočakala sončno vreme…

In ker sem razočarana ugotovila, da pri vseh gumbih, ki se dobijo pri nas, težko najdeš prave in ljubke, sem jih naredila sama. Mnogo.

 

Seveda sem poleg vsega, ko sem imela največ drugega dela, morala, MORALA začeti eno Rdečo kapico… ki je ostala nedokončana. V omari pa mi čepi blok surovega porcelana…

 

Tri dni sem skupaj spravljala tale vnos. Sovražim take brezrepainglave vnose. Ne bi ga dokončala, če ne bi JAZ nujno rabila slikovne projekcije vsaj dela narejenih stvari v tem času. Hecno je, ker vem, da se vse zgoraj bere depresivno, pa sem v resnici kar nekako spodobne volje. Celo dve okenski koriti sem zasadila s travami in moljevkami. Pa nov rožmarinček sem kupila, še eno sivko, med kamne zasadila nekaj pokrivnic… In kupila sem si magnolijo! Končno, tako pravo, čašasto, roza barve, ne ciklam, ne belo, nežno rožnato. Prav takšno kot je potonka s katero bosta delil vrt.

Med tem ko sem pisala o cvetlicah in grmovju, so mi na misel hodili še nekateri izdelki iz dvomesečnega vakuma. Kar nekaj jih je in kar malo se drenjajo v glavi zdajle. Morda pa le nisem samo strmela v vlake, kot se je meni zdelo. Res pa je, da ploščice nočejo nastajati. Rojevajo se z muko in neskončno počasi. Skrbi me samo, da bo naslednja stvar… september?

September je, da ti vzame vse.

18 komentarjev:

Snežinka pravi ...

Občudujem tvojo pridnost, toliko stvari narediš, saj ni čudno, da ne veš kam sta šla zadnja dva meseca, če si bila zatopljena v delo..jaz se samo prekladam iz kota v kot....

katka pravi ...

Mislim, da se ti res ni treba pretirano bati neproduktivnosti. ;)
Včasih je potreben en manjši odklopek oz. obdobje mirovanja, da se potem lahko spet poženeš v tek.
Si pa seveda tudi že sama ugotovila, da nisi samo gledala vlakov ta čas. ;)

Neža pravi ...

Joj Vixi, še dobro, da si napopala vse te fotke, da ti je lahko malce bolj jasno, kam je šel ves ta čas. Halo, kaj bi pa še rada več? Mislim, ja, bi šlo, če bi imel dan kaj ur viška, ampak v 24 pa res ne vem, kaj bi še lahko stlačila. Jaz te občudujem!

nihrida pravi ...

Super! Vse skupaj! =D

Marna pravi ...

Nadvse pridna si!!! Samo to vem ...

gordy pravi ...

Vixi, zlata!
In TI se sprašuješ, kam je šel TVOJ čas?

Ploščice bodo, boš videla... Nova kolekcija se ti rojeva tam nekje med možganskimi krivuljami in srcem - in ko bo tu, ko se bodo nove, še lepše (a so sploh lahko???), začele z zanosom, inspiracijo in ljubeznijo rojevati, ne bomo padale s stolov samo me, ampak bo zagotovo na oblazinjeno padla tudi vsaj ena od tvojih muz (muzon mi ne zveni najlepše)!

In količina takrat ne bo več močno nastajajoča, kar verjemi!

gordy pravi ...

Am... količina ne bo mUčno nastajajoča...

mojcej pravi ...

moja moja babuška :*
kaj pa če bi se vsedla, globoko vdihnila, napadla gospoda Kinga in se malo umirila?

Pazi se ... te bo ukradel Ciril in boš videla vraga :)

Zofija pravi ...

Uf, naredila si zelo veliko, ne bit kritična, če imaš malo pavze. Ipak nisi več stara 20 let :))
Do septembra se pa le spočij. Vsaj dve stvari boš morala nakvačkat ;)

mamaF pravi ...

Vixi?
Halooo ... vse stvari, ki si jih naštela in še več tistih, ki jih nisi, niso zadosti za "feel useful"? Ah, dej, noooo, če pa ti nisi "hiper", pa tudi ne vem, kdo je :) Napram tebi se, recimo jaz sama, počutim kot želva v stanju hiberniranja, trenutno.

PS: Kot vdana oboževalka in občudovalka vsega, kar tvoji (in Vesnini :) prstki ustvarijo, sporočam, da v mojem vrtnem "inkubatorju" rasejo sadike domačih žajbljev, rožmarinov in sivke. Glih tolk, da veš - in bodo prav vesele, če bodo lahko podarjene taki pridni pupci, kot si ti :)

mravljica :: little ant pravi ...

In v naslovu piše "čisto nič" !?!? Sheesh!

vesna pravi ...

mislim, da si zelo veliko naredila;)

Creatissimo pravi ...

Ja, včasih malce pozabimo, kaj smo naredili in takle 'review' prav pride. In nove ideje tudi (slej ali prej). Pridna si, pridna. Čestitke za znakec za zverinice - meni je všeč (eni so imeli pa pomisleke?!?) - dobro, da sem se jaz odrekla oblikovanju ;) (vseeno hvala za priporočilo društvu. Upam, da cenijo, kar so dobili).

Riba pravi ...

Vixi, plakat za nosece muce je enkraten. Res! Se mi je prav vtisnil v spomin, ko sem ga videla na spl. strani :)

Zdaj grem pa se Cvetko cekirat.

mojca - mka pravi ...

ja, in kar naenkrat maj in kar naenkrat nas zasuješ... noro, norejše, vixastično! plakati in copatki in... ah, res si čist utrgana :)

Frišna pravi ...

hudi so tile mačji logoti. Čist hudi.

matilda pravi ...

Noseča Cica je tako v usodo vdana, da te kar milo stisne.

Avena pravi ...

Občudujem te, res te občudujem. Vse te ideje, pa vse izdelke, ki nastanejo iz teh idej. Ma ni, da bi govril!