ponedeljek, 08. marec 2010

Nastajanja in premikanje meja

Če bi v življenju skopo odmerjen čas, namenjala pospravljanju in likanju, bi imela hišo kot iz škatlice in omare za objavo v reviji. Če bi v življenju delala samo ploščice, bi jih imela cel kup. Če drugega ne, bi bile vse moje fine male trgovinice z njimi založene, pa še za na Etsy bi ostalo. Če bi vse ploščice prodala, bi morda nekoč pustila službo, delala samo še kar me veseli in posadila vrtnice na vrtu.Če bi…

Če bi se vsi spraševali, kaj bi, če bi, ne bi jaz imela prav nobenega dela.

 

Pridne punce so se spravile na kup in nastalo je še eno društvo za zaščito živali, ki je na podlagi izkušenj lahko začelo delovati takoj, kot da obstaja že vrsto let.

dzzzk_rdec_horizontal1  dzzzk_horizontal1

Vixi vam je vedno na uslugo v zameno za kakšen z meto nabasan Brcko, kavo in dobro družbo. Hvala ker počnete kar počnete in hvala ker dovolite, da prispevam s tistim kar mislim, da najbolje znam.

IMG_5367_a (Small) Podatek, da roza Brckota ljubosumno čuvam, ker se mi zdi prelep za brušenje mačjih krempljev, bom v dobro mojega dobrega imena, zamolčala…

 

 

Še ena pridna punca se je v tem času odločila prestaviti svoje meje na neskončnost. Darija, ki že vsaj deset let skrbi za to, da so moji lasje vsaj enkrat na dva meseca videti krasno, je sanje, ki so dozorele, spremenila v lasten, krasen, majhen, moderen frizerski salon. V aprilu bo začela striči, barvati, kodrati in ravnati naše štrenaste frizure. Brez nje bi bili moji lasje dolgi vsaj meter in dvajset centimetrov ali pa bi kaka nadebudna frizerka moje kodre vzgajala v bujno natupirano visoko frizuro, torej počela tisto česar ne maram. Aprila lahko nabacite svoj mini val v salonu Draž, v Domžalah.

Drazz_logo_final1

 

 

“Ni nemogočih poti”, je rekel Tomaž. In moram se strinjati z njim. Premikajte meje, stopajte na poti, ki se vam zdijo nemogoče. Širite obzorja, nastajajte, ustvarjajte. Jaz imam preveč izgovorov in premalo jajc, vi pa kar pogumno.

12 komentarjev:

Urškin Raj pravi ...

vsako po svoje krasno - navihani mačkončki in elegantni frizeraj - močno upam in držim pesti, da nekoč prispevaš tudi kaj zame ;)

vesna pravi ...

lušni logo si jim narisala!!!

mojca - mka pravi ...

posluš, vixi! še tok dobra jajca niso senca čist povprečnih jajčnikov... tako da... navaliiii!
pa hvala za vse lepo in dobro, kar misliš in počneš in seješ. enkrat bo zraslo proti nebu. z ali brez čejev.

coprnca pravi ...

izven konteksta, ma vseeno... kolumna v reviji Jana, 9.3.2010 -Anton Komat: Mačke - serijski morilci miljonov ptic - kakšno mnenje? meni se zdi zadeva mal tu mač...30 ptičev na leto... to naš maček v celi karieri ne bi speljal...

matilda pravi ...

...da ne govorimo, koliko mrčesa pojejo ptiči!!! ;-D

V kontekstu, logo je zelo lep (to je prava oznaka) in brckota takoj daj v uporabo krempljem in krempjecem, ker če ne te prijavim na mačje dosišče in potem adiiijo dišeče blazinice! Premisli.

VIXI pravi ...

Coprnca kakega močnega mnenja nimam. Ne poznam niti ornitološkega stališča za tako izjavo. Dejstvo se mi zdi, da je izraz serijski morilec tule precej trapasto uporabljen. Mačke pač lovijo ptice. Lovijo tudi miši in vezalke od čevljev. In ja, ptice lovijo hrošče in deževnike... Moj Debeli recimo, ne lovi nič od tega, čeprav je gor zrasel zunaj. Rada imam ptice a mačke ne morem kaznovati za to, ker ima nagon in lovi kar frči. Se pa počutim neizmerno slabo, če se ptica zaleti v moje okno, če veš kaj hočem povedati.
Prav rada bi rekla, da mačke ne bi "morile" ptic, če bi bile vse pod nadzorom, pa se bom ugriznila v jezik :)

Precej bolj naravna selekcija, bi rekla, kot da ptico zbije vlak ali vetrnica za elektriko.

Matilda, načeloma se ne bi vznemirila, če bi napisala da me boš prijavila VURSu, ker tam se res nimam česa bat :P ampak mačje sodišče... Debeli je takoj dobil najlepšega brckota, črnega z rožnatimi mačkami, ki je na nesrečo mojega nosa, polnjen z baldrijanom! In na srečo Debelijevega nosa. Že kako uro se strastno poljublja z blazinico :))

VIXI pravi ...

Uf sem se razpisala :) in pozabila rečt - hvala vsem za pohvale.

matilda pravi ...

Tudi na kivijeve korenine so čisto mahnjeni. Ne bom pozabila mojega Tajgra, ko se je začasno vselil v kašeto, kjer so kiviji čakali na vsaditev. Tako, čisto stojično je noter gnezdil in se zadeval:-D

Frišna pravi ...

oh.ih.ah.
Vixi je vsa nova.
love it.

pip

maša pravi ...

vidim, da sem precej pozna; pa me vseeno zanima, če se še da brckote kje kupiti?

VIXI pravi ...

Brckoti so ves čas v ponudbi :) Na strani, ki je sicer še v delu, www.dzzz-kranj.si sta povezavi ena na FB in ena na mojpes.net forum, kjer so kranjčanke zaenkrat predstavljene in tam so tudi fotke brckotov. Na strani je tudi kontakt za naročilo :)

Mačja hiša oz. njihova trgovina Super Čombe pa trenutno ponuja kiker (isti koncept), za prav določen namen: http://www.supercombe.si/161-pomurske-muce

maša pravi ...

vixi, hvala! bom naročila. hvala tudi za komentar pri meni :)