sreda, 15. julij 2009

Dobrodelne licitacije in kriza let

Na spletnem portalu Mojpes.net, redno potekajo licitacije za zavetišče Horjul. Vsakdo lahko sodeluje kot donator predmeta ali kupec. Torej, donator predmeta zadevo podari in postavi izklicno ceno, najvišji ponudnik znesek plača zavetišču Horjul in prejme izlicitirano blago. Predmeti na licitacijah so razni – nove stvari, ki jih niste nikoli uporabili, rabljene lepo ohranjene stvari, ki jih ne rabite več, stvari, ki ste jih sami ustvarili ali celo kar kupili za licitacije…

Do sedaj nisem ravno vzorno sodelovala, nekaj malenkosti sem dala na licitacije, nazadnje pomanjšane sličice iz vixtinske kapele – sten horjulskega mačjaka. Par stvari sem kupila tam, npr. krasno stojalo za knjigo, ki se je nekomu prašilo doma. Pred kratkim sem se odločila, da malo pobrskam in podarim še kak predmet, ki ga nisem sama naredila, kaj kar meni dela gnečo, pa bi lahko komu prav prišlo. Naletela sem na reklamno torbo v velikosti prenosnika z nekega izobraževanja. Ker na smrt sovražim slabe logotipe, natisnjene na reklamni material, ki bi bil brez njih še čisto uporaben, sem se odločila, da jo malenkost predelam. Narisala sem, jasno, kakšno presenečenje, mačka. Preko logotipa in kar z akrili.

Torba_whole

Sem se morala kar malo potruditi, ker se barva vpije in seka ven temen material in posledično tudi natisnjen logo. Dela se s čopičem kot na platno, pravzaprav prijetno. In ker se barva vpije, ni videti, da bi slikica hotela razpast, odpast se zradirat ali karkoli. Na 90 pa menda torbe zdajšnja lastnica tudi ne bo oprala in mačkona odplaknila dol. Akrili so seveda vodoodporni ko so suhi, mački pa niso preveč navdušeni nad vodo.

 

torba_closeup

 

Finta se mi zdi zelo všečna, zato sem nabrala CD tošlčke, ki jih je podarjala ena od slovenskih političnih strank in preko njihovih grbov in napisov, narisala psa. In seveda na enega tudi mačka. Ta dva bosta na vrsti 21. julija.

 cd_hovSmall

cd_mijav

Bo prav prišlo vse kar se bo nabralo, drug teden gre kar 18 pasjih mladičev na kastracije/sterilizacije, med njimi tudi 9 Najkinih srčkov.

Če vam je v veselje narediti kaj koristnega, malce pobrskajte med šaro, ki vam nabira prah. Pobrskajte tudi med ponujeno robo, ker se najde marsikaj zanimivega. Samo registrirani morate biti pa lahko sodelujete, kot ponudnik in kot kupec. Ampak v obeh primerih si prosim zabožjovoljo, najprej preberite pravila in se jih držite.


Kaj je s krizo let?

Krizo identitete bi rekla raje. Blog je prerasel Giselin template. Že od novega leta osnutek na osnutek. Pa nič. Imam mogoče enotno štampiljko, vizitko, karkoli? Embalažo? Mogoče vem, kaj bom v življenju z vsemi temi mačjimi projekti, ki se odpirajo in zapirajo in stojijo in se tenstajo in cmarijo? Ne maram momentov ko postanem nestrpna, ker se potem nič ne zgodi. In potem malo stojim na mestu. Kaj me definira? Me kaj definira? Bi, ne bi? Močno pink ali raje rdečo? Sploh znam risat? Sploh znam karkoli?

Cel vrag je prepir z več osebnostmi in vse so ti. Večina njih je močno motenih.

11 komentarjev:

Suzi pravi ...

Vixi, kapo dol. Krasne stvari si naredila oziroma boljše rečt zreciklirala. :-))

Glede krize pa tako, dokler neka stvar popolnoma ne dozori, pac cincamo. Bi, ne bi, kako bi, ... Poznam to, še predobro. ;-(

lp,
Suzi

K pravi ...

A to gre pri tebi po sistemu "najboljše stvari se porodijo iz duševnega trpljenja in notranjih muk"? Sam prašam. Ker so mi pač všeč.

VIXI pravi ...

Mogoče bi morala večkrat sorou furat, bi vsaj kaj naredila :))

Krize mi grejo na živce, razmišljam več, delam več, naredim pa bore malo.

Sonja pravi ...

Uhh, takoj ko sem vidla torbo, sem šibala po eno, ki se pri nas preklada. Sem jo mislila ponudit v predelavo, pa ima presneta reč malo manj čip verzijo logitipa :( je vezen :( grr.. ampak kaj bi se že našlo. Saj moram tako pospravit, baje..
Kriza identitete? Hja, že doooolg razmišljam, kaj bi, kako bi, kake barve bi... vem, kaj vse bi mela.. samo oblika in barve mi ne gredo skupaj. Nikakor :)))))

VIXI pravi ...

če je pa vezen je pa to zate projekt, da našiješ kaj čez...

;)

Popikoki pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Popikoki pravi ...

Super reciklaže! Jaz takšna in drugačna "darilca" z logotipi navadno valjam po kleti. Risat ne znam, na kaj ostalega pa še pomislila nisem...

Imaš pa najbolj prisrčen predmet za insipiracije, ena takšna je tudi z menoj :)

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,25421.225.html

polonap pravi ...

ah, samo toliko, da rečem Yo: Yo.

in btw:

SUPER je, da si se specializirala na mačke

easyriderka pravi ...

Tole je neki najlepšega kar sem kdajkoli vidla! Bravo!

flyinamber pravi ...

super ideja s torbom!
jako mi se svidjaju tvoji radovi!
ja se amaterski bavim slikanjem i delanjem dekoraciji,nakita,obleke i tak..slikam z akrilom na platnu..
pozdrav z varazdinskih toplic!

Anonimni pravi ...

Thanks :)
--
http://www.miriadafilms.ru/ приобрести кино
для сайта vixi-kreativnaraca.blogspot.com