četrtek, 27. november 2008

Moja mala Miškapiška

Moja mala Matilda. Kličem jo Miškapiška, tako mene pokliče moja manči.

Prva cigančica mi je v trenutku ušla skozi prste, še nepobarvana je zavezala culo, počakala na barve in šla. Kar nekaj mojih del sem stežka dala iz rok, a tako težko kot cigančice pa še ničesar. A ker imam Tanjo zelo rada, ji nisem znala reči ne, ne za tako stvar, ne za ciganko, ki ji je bila mogoče res usojena.

Ker verjetno svoje male Matilde ne bom nikoli naredila, take Matilde, ki bi se name drla, mi kakala v dlani in bruhnila čez ramo, sem naredila Matildo, ki me bo vseeno spominjala name in bo nosila moje ime. Ima skodrane lase - po meni in nerazčesane, ker mami sovraži glavnike. Oblekla sem jo po svojem okusu, ker bo mala Matilda svoj stil razvila iz tega, kar se bo do takrat ko bo svoj stil razvila, naučila. Matilda je pridno dekletce, malce čudaška, bi se čudile matere svojih razgrajačev. Matilda z mano posluša Enyo, RHCP, Metallico, pa "jutuje" in Rollinge. DM, Kjure, Madono, Bajago in Massive Attack. In Floyde, oh z Matildo poslušava Floyde. Rada ima luno, mačke, marjetice in pred avtomobilskimi gumami rešuje deževnike. Obožuje pravljice in ilustracije Svetlane Makarovič. Rada poje in Annie je najin najljubši film, zraven jočeva, se smejiva, upava na srečen konec in še nekaj dni prepevava - The sun'll come out Tomorrow, Bet your bottom dollar, That tomorrow, There'll be suuun! Just thinkin' about, Tomorrow, Clears away the cobwebs, And the sorrooooow, 'Til there's noooone! When I'm stuck in a day, That's gray, And looonely, I just stick out my chin, And Grin, And Saaaaay, Oh! The sun'll come out, Tomorrow, So ya gotta hang on 'Til tomorrooow, Come what maaaay, Tomorrow! Tomorrow! I love ya Tomorrow! You're always A daaaaay A waaaaay!Slike so slabe, a saj jih je večina novodošlih punčk. S tresočo roko posnetih, v slabi svetlobi sobe, v rdeči hiši.


11 komentarjev:

Maja pravi ...

vixi - krasna je tale tvoja Matilda.
In obe skupaj imata krasen okus za glasbo... se bi vama kdaj z veseljem pridružila ob poslušanju... :)

kolibri pravi ...

ja kako je lepa. :O

vixi pravi ...

Matilda je res srček :)

Kolibri, vesela bom, če me boš povabila k branju.

Sonja pravi ...

Tale je pa krasna.. taka zamišljena bejba.
Saj bo še kakšna, kajne?

bolha pravi ...

Krasna Matilda. :) Me prav zanima, če bo kakšno prijateljico dobila. :) Al pa fanta, tega pa še nisi naredila, ne? :)
Lp, Nataša.

Avena pravi ...

+5

Katja pravi ...

Ne vem kako se tukaj registriraš. V glavnem Katja tukaj. Vixi, tale Matilda je pa zakon.

Zofija pravi ...

...oči ima solzne...je to ok?
no, najbrž je :)
Srečno, Matilda!

vixi pravi ...

Se mi zdi, da ima solzne oči, ker to paše h koncu filma. Lahko bi bilo tudi zaradi pomanjkanja dobrega na svetu. Oboje je Matilda :)

Hvala, ker se veselite z njo in z mano. Zagotovo še nastanejo (pravzaprav je ena že), fantov pa včasih, prav po najstniško, ne maram :P

Sem hotela pokukat v Zofijin svet, pa je samo za izbrance :)

Maja pravi ...

Oh, kako mi je všeč tale Matilda! Čisto po mojem okusu. Če bi bila na etsyju, bi se gotovo že zagrebla zanjo!!

Mojcej pravi ...

Meni je bila že prva pupa nadkrasna :) ampak talele je pa najkrasnejšija!